Svet
3 ogledov

Aprilski sneg

Sneg Youtube
Snežne padavine do nižin so danes zjutraj presenetile ljudi v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, sneži tudi na Hrvaškem. Ceste v Liki brez zimske opreme neprevozne.

Zjutraj je snežilo v Sarajevu, Sanskem Mostu, Srebrenici, Tuzli in v številnih drugih mestih v Bosni in Hercegovini. Oprijemal se je cestišča, največ škode pa povzročil na rastlinah in drevju. V višjeležečih predelih, kot je planina Vlašić, je zapadlo celo 50 centimetrov snega. na območju Han - Pijeska je več sto domov ostalo brez električne energije, pišejo bosansko hercegovski portali.

Tamkajšnji meteorologi do konca tedna napovedujejo oblačno vreme, v soboto pa južni veter in otoplitev.

Sneg je danes padal tudi v Srbiji, in sicer na Zlatiboru, Sjenici in Požegi. Na Kopaoniku, znanem zimskem središču, je zapadlo več kot 30 centimetrov snega; jutranje temperature so znašale 5 stopinj Celzija pod ničlo.

Z aprilskim snegom se spopadajo tudi naši sosedje, Hrvati. Na širšem območju Like so ceste brez zimske opreme težko prevozne. Obilne snežne padavine beležijo tudi na območju Korenice, Udbine in Plitvic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.