Svet
76 ogledov

Arabci bodo nad Sarajevom postavili luksuzni center Buroj Ozon

Buroj Ozon Reševalni pas/Twitter
Maja se na območju občine Trnovo v Bosni in Hercegovini začenja gradnja največjega turističnega središča na območju jugovzhodne Evrope. Projekt je vreden 2,3 milijarde evrov, s katerimi bo na Bjelašnici zgrajeno novo turistično mesto.

V ozadju gradnje je dubajsko podjetje Buroj International Group; glede na to, da bo gradnja potekala na nadmorski višini tisoč metrov, so turistični center poimenovali Buroj Ozon. Poleg stanovanjskih objektov bodo postavili hotele, trgovska in športna središča. Postavili bodo tudi številne moderne vile s tremi ali štirimi spalnicami, bazenom, garažo, zasebnim vrtom, pišejo bosanski mediji.

Dubaj je bil pred dvajsetimi leti puščava brez zelenja, brez življenja, brez možnosti. Potem pa so se tam odločili postaviti mesto, pesek spremeniti v zelena območja in pripeljati turiste. Danes je Dubaj eden najlepših mest sveta, kjer se trguje, počitnikuje, služi,” poudarja direktor družbe Buroj International Group Ismail Ahmad.

Nadaljuje, da ko je sam prvič prišel v Bosno, mu je postalo jasno, da ima ta vse potrebno za podobno zgodbo o uspehu. “Bosna je prelepa država, ki potrebuje investicije in delo za njene državljane. S to investicijo, vredno 2,3 milijarde evrov, ga bodo številni tudi dobili,” je povedal in dodal, da so veliko zanimanje za investicijo že pokazali potencialni kupci iz Turčije, Azerbajdžana, Rusije, pa tudi nekaterih evropskih držav.

Po njegovih besedah bo realizacija projekta potekala v štirih fazah skupno v predvidenih devetih letih.

V okviru Buroj Ozona bodo na Bjelašnici postavili tudi Zayed Mall, enega največjih trgovskih centrov v regiji, ki bo imel okrog milijon kvadratnih metrov površine. Prostor v njem bodo našle trgovine, otroška zabavišča, lepotilne salone, spa centre, bare, kino dvorane, restavracije in parkirišče za 1.500 vozil. Zgradili bodo tudi veliko bolnišnico s heliodromom na strehi. 

Komentarjev 8
  • Johan Spohan 19:39 28.februar 2016.

    Že financirajo, džamijo.

  • dragec 16:13 28.februar 2016.

    kaj, če bi financirali kaj v ljubljani

  • Ferluci 19:01 27.februar 2016.

    Nova ZETRA. Tudi prejšnjo so finansirali arabci oziroma islamisti. ZETRA (ZElena TRansversala). Pomen in namen 'zelene transversale' je bilo že pred desetletji s pomočjo finančnih sredstev širiti islam iz arabskih držav, preko Bosne, Slovenije (Ljubljane) do srca Evrope preko tako ...prikaži večako imenovane 'ZElene TRansversale'. Projekt je dolgoročen, nadaljuje se z gradnjo ljubljanskega islamskega centra, namen je znan, islamizacija Evrope.