Svet
86 ogledov

Arafat izkopan, na delu znanstveniki

Arafatov mavzolej Reuters
V Ramali so izkopali posmrtne ostanke bivšega palestinskega voditelja Jaserja Arafata. Strokovnjaki, ki bodo ponovno iskali vzroke za njegovo smrt, so že začeli odvzem prvih vzorcev.

Palestinske oblasti so izkopale truplo palestinskega voditelja Jaserja Arafata. Številni namreč sumijo, da naj bi bila njegova smrt posledica zastrupitve.

Sumi o zastrupitvi so se okrepili, ko je švicarski strokovnjak v Arafatovem perilu odkril sledi radioaktivnega polonija. Arafatove posmrtne ostanke naj bi z vojaškimi častmi ponovno pokopali še danes popoldan.

Truplo so odnesli v bližnjo mošejo, kjer bodo iz kosti odvzeli vzorce za preiskavo. Znanstveniki bodo preverjali prisotnost polonija in morebitnih drugih smrtonosnih substanc. Rezultati preiskave bi lahko bili znani šele čez nekaj mesecev.

Arafat je umrl leta 2004 v francoski vojaški bolnišnici v starosti 75 let, in sicer mesec dni potem, ko je nenadoma zbolel. Kot vzrok smrti so takrat navedli kap.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.