Svet
14 ogledov

"Aretacija Mladića le še vprašanje časa"

mladic Žurnal24 main
Že večkrat slišano. Srbski predsednik ponavlja, da je aretacija najbolj iskanega haaškega obtoženca le še vprašanje časa.

Srbski predsednik Boris Tadić je dejal, da je le še vprašanje časa, preden bodo našli in prijeli haaškega obtoženca za vojne zločine Ratka Mladića. Izrazil je upanje, da se bo to zgodilo kmalu. Želi si, da bi se Srbija znebila balasta vojnih zločinov in postala kandidatka za članstvo v Evropski uniji.

Srbski Blic poroča, da je Tadić prijetje Mladića označil za glavno državno prioriteto in da bi z njegovim iskanjem nadaljevali, tudi če bo haaško sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije prenehalo. Poudaril je, da bodo ostro kaznovani vsi Mladićevi pomagači.

Nekdanjega poveljnika vojske Republike srbske, generala Ratka Mladića, obtožnica bremeni genocida, vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti. Obtožbe se nanašajo na etnično čiščenje v Bosni in Hercegovini, genocid nad bošnjaškim prebivalstvom v Srebrenici leta 1995, obleganje Sarajeva in zajetje pripadnikov Združenih narodov za talce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.