Svet
10 ogledov

Aretacija prvega moža carine

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V Zagrebu so zjutraj aretirali nekdanjega blagajnika HDZ in prvega moža hrvaške carine Mladena Barišića.

 

Hrvaška policija je proti Barišiću že pred nekaj meseci sprožila preiskavo, vendar prvega moža carine takrat niso aretirali. Takrat je v preiskovalnem zaporu pristala Nevenka Jurak, lastnica firme Fimi media.

 

Barišićevo prijetje je policija potrdila; po aretaciji v njegovem stanovanju tam še vedno poteka hišna preiskava.

 

Z državnim denarjem
Mladena Barišića že nekaj časa povezujejo z afero Fimi media, v kateri sta izpostavljena še lastnica tega podjetja Nevenka Jurak in nekdanji premier Ivo Sanader. Preiskava poteka v smeri suma, da se je HDZ polnil z denarjem, dobljenim s posli Fimi medie, ki jih je opravljala z državnimi podjetji.

Ravno Barišić naj bi na sestanku na vladi svetoval predstavnikom državnih podjetij, da posle naročajo pri podjetju Fimi media. Na tem spornem sestanku je bilo 20 članov uprav državnih podjetij iz vrst HDZ; naročeno naj bi jim bilo, da vse posle, povezane z marketingom in promocijo, naročajo pri Fimi medii. Na sestanku je bil tudi nekdanji premier Ivo Sanader.

Mladen Barišić je bil med drugim blagajnik HDZ, vendar ga je po izbruhu afere Fimi media zamenjala Jadranka Kosor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.