Svet
7 ogledov

Aretacija vzgojiteljice šole Oprah Winfrey

Oprah je spet na prvem mestu. Žurnal24 main
Nekdanjo vzgojiteljico šole za deklice v Južnoafriški republiki, ki jo je ustanovila slavna Oprah Winfrey, so aretirali.

Šef policije v Johannesburgu Lungelo Dlamini je povedal, da je osumljena vzgojiteljica, katere imena zaradi interesa preiskave niso povedali, obtožena fizičnega nasilja nad deklicami, med drugimi pa tudi nespodobnega vedenja. Osumljenka se bo v ponedeljek pojavila na sodišču, ki obravnava predvsem nasilje v družini, zaščito otrok in spolne prestopke. Doslej niso preiskali nobenega drugega uslužbenca, je še povedal Dlamini.

Oprah Winfrey je odprla šolo za otroke letošnjega januarja. Osebno je izbrala 152 učenk, ki so vse odlične učenke ter prihajajo iz siromašnih družin. Učenke se tako šolajo brezplačno, zastonj pa dobijo tudi šolske uniforme, obroke v menzi ter namestitev v Henley-on-Klipu, ki je blizu Johannesburga.

Ravnatelj šole John Samuel je povedal, da so zaradi namigovanj o obnašanju dotične vzgojiteljice opravili interno preiskavo. Po navedbah lokalnega časopisa naj bi slednja grabila učenke za vrat in jih metala ob zid. Učenke so še povedale, da je veliko preklinjala, se nanje drla in jih zmerjala. Časopis še poroča, da je ena od učenk zaradi zlorabe celo zbežala iz šole.

Še pred kratkim je Oprah javno spregovorila o nasilju, ki ga je sama doživljala kot mala deklica. "Zame ni nič bolj resnega kot domneve o nasilju odrasle osebe nad katerokoli deklico na šoli," je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.