Svet
1894 ogledov

Aretacija: z novim koronavirusom okužil 22 ljudi

Španska policija Profimedias
Ko je dobil pozitiven izvid, so njegovi sodelavci obvestili policijo.

Na španskem otoku Majorka so zaradi suma napada aretirali moškega, ker naj bi z novim koronavirusom okužil 22 oseb. 40-letnik je hodil v službo in telovadnico, čeprav je kašljal in imel visoko vročino.

Po poročanju medijev se je moški sprehajal po pisarni, si snel masko, kašljal in govoril sodelavcem, da jih bo okužil. Pet sodelavcev in trije obiskovalci telovadnice so se dejansko okužili. Za covidom-19 je zbolelo še 14 oseb - družinskih članov okuženih - med njimi trije enoletni otroci.

Ni želel ostati doma

Policija je sporočila, da je imel moški več dni simptome okužbe z novim koronavirusom, vendar ni želel ostati doma. Potem ko je šel na test, na izvid ni počakal doma, temveč je šel naslednji dan v službo in telovadnico.

Sodelavci so mu rekli, naj gre domov, vendar ni hotel. Nato si je snel masko, zakašljal in rekel: "Vse vas bom okužil s koronavirusom."

Ko je dobil pozitiven izvid, so njegovi sodelavci obvestili policijo, ki primer preiskuje od konca januarja. Nihče od okuženih ni resno zbolel, poroča BBC.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice