Svet
24 ogledov

Aretacije džihadistov v Bosni in Hercegovini

Islamska država Profimedias
Policija in varnostne službe so danes v Bosni in Hercegovini na prijele več kot deset oseb, ki jih sumijo povezovanja z radikalnimi islamističnimi skupinami in teroristične dejavnosti.

Akcija policije je stekla v zgodnjih jutranjih urah; več deset policistov in pripadnikov specialnih enot na širšem območju Sarajeva opravlja več hišnih preiskav. Preiskali so dva naslova, na katerih naj bi se zbirali verniki, in več stanovanjskih hiš.

Po nekaterih podatkih naj bi priprli 15 osumljenih, portal Dnevni Avaz poroča o 11 pridržanih. Akcijo je policija sprožila na območju sarajevskega naselja Rajlovac, kjer sta bila pred dvema mesecema v terorističnem napadu ubita dva pripadnika vojske. Policija naj bi pri preiskovanih osebah našla dokaze, da so vzdrževale kontakte s pripadniki Islamske države in posamezniki, ki so se bojevali na območjih Sirije in Iraka. Našli so tudi zastavo Islamske države.

"Tožilstvo sporoča državljanom Bosne in Hercegovine, da ima država dovolj kapacitet da odkrije in vodi postopke zoper osebe, povezane s terorizmom in radikalnimi skupinami ter da bo v povezavi s policijo in varnostnimi službami v sodelovanju z njihovimi kolegi iz tujine sprožila vse aktivnosti, da bi zajezila teroristične grožnje in nevarnosti za državljane," je pri tem pripisal portal Dnevni Avaz.

Komentarjev 2
  • ojla 22:18 22.december 2015.

    Škoda besed ,ker to so ljudje, ki so bolani v glavi,drogirani polni sovraštva do kristjanov in drugače mislečih od sebe.Njihovo obnašanje je na zelo niskem nivoju.Zakaj morajo nastradatnedolžni ljudje naj se med sabo pobijajo,da ne zmajnka prostora v raju.

  • maresem2 12:02 22.december 2015.

    Zatret to gamat in to takoj.