Svet
8 ogledov

Aretirali "drugega Breivika"

Češka policista EPA
Češka policija je 10. avgusta aretirala 29-letnika, ki je pripravljal teroristični napad, za navdih pa mu je bil, kot se zdi, norveški desničarski skrajnež Anders Behring Breivik.

Policija je v stanovanju osumljenca zasegla večjo količino orožja, vključno z brzostrelko, granato in eksplozivnimi snovmi. "Sestavni deli eksplozivnih sistemov so bili aktivni in bi lahko povzročili škodo," je po poročanju čeških medijev dejal šef ostravske policije Radovan Vojta. Pred racijo so evakuirali okoli 80 prebivalcev te stavbe.

Tarča pripravljenega napada ni znana, saj "smo na začetku preiskave in za zdaj ne želimo razkriti več informacij," je dejal Vojta. Po njegovih besedah je moški simpatizer Andersa Behringa Breivika, ki je lani julija v Oslu in na otoku Utoya ubil 77 ljudi, saj je njegovo ime uporabil za komunikacijo prek spleta. Ime osumljenca javnosti ni razkrito, ima pa policijsko kartoteko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.