Svet
15 ogledov

Aretirali italijanskega mafijskega šefa Ernesta Fazzalarija

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Aretirali italijanskega mafijskega šefa Ernesta Fazzalarija, obsojenega na doživljenski zapor, ki je roki pravice bežal celih 20 let.

"Čudovita nedelja, ponoči je policija aretirala Ernesta Fazzalarija," je kar preko Facebooka in Twitterja sporočil premier Matteo Renzi, ki se je ob tem zahvalil sodnikom in organom pregona. Izpostavil je, da se bodo proti kriminalu borili še naprej ped za pedjo, hišo za hišo. "Naj živi Italija," je še zapisal.

Ernesta Fazzalarija, šefa kalabrijske italijanske mafijske združbe Ndrangheta, so aretirali po dvajsetih letih na begu v zgodnjih jutranjih urah v stanovanju v odročnem predelu Kalabrije, ki je domači teritorij te združbe. Fazzalari, ki ga je Renzi označil za drugega najbolj iskanega človeka Evrope, je obsojen na doživljenski zapor.

Leta 1999 so ga v odsotnosti obsodili zaradi povezav z mafijo, ugrabitve, nezakonitega posedovanja orožja in dvojnega umora med krvavim obračunom med kriminalci v njegovem domačem kraju Taurianova, v katerem je bilo v letih 1989-1991 ubitih 32 ljudi.

Posebne enote so 46-letnika presenetile ponoči med spanje v naselju Molochio. Ob njem je spala 41-letna ženska, ki jo je policija aretirala zaradi pomoči ubežniku ter posedovanja nedovoljenega orožja in ukradenih dobrin. V koči je policija našla še neprijavljeno pištolo ter več "materialov bodo predmet nadaljnje preiskave".

Ndrangheta - strah in trepet Italije

Ndrangheta je po navedbah STA danes močnejša od sicilijanske Cosa Nostre in neapeljske Camorre zahvaljujoč bogastvu, ki ga je pridobila z uvozom in preprodajo kokaina, proizvedenega v Južni Ameriki in pretihotapljenega v Evropo.

Komentarjev 1
  • Janez_53 18:37 26.junij 2016.

    Italija nam Slovencem nekako ni za vzgled, ampak tam lahko lopova očitno obsodijo tudi v njegovi odsotnosti! Pri nas pa očitnih lopovov niti ne uspemo obsoditi tudi v njihovi prisotnosti, kaj šele, da bi bili odsotni! In ne samo to ...prikaži več - še po parlamentu se sprehajajo in drugim solijo pamet ali pa nenadoma zbolijo in se navadnim državljanom smejejo v brk ter veselo lastninijo in skrivajo denar, ki so ga pokradli državi!