Svet
17 ogledov

Aretirali najbolj iskanega župnika

Duhovnik se je za hip spozabil. Žurnal24 main
Policija je v Zagrebu aretirala župnika, ki je prodal cerkveno zemljišče in pobegnil z milijonom evrov ter mlajšo žensko.

Enega najbolj iskanih župnikov na Hrvaškem so kljub namigovanjem, da je zapustil državo, aretirali v Zagrebu. Kot poroča spletni portal 24sata, naj bi ga popoldne ujeli v stanovanju, kjer naj bi bil s svojim dekletom. Policija naj bi ga zdaj iz Zagreba prepeljala v Split, kjer ga bodo izprašali v sodelovanju z Uradom za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala.

Kot smo že poročali, je brez brez dovoljenja svojih nadrejenih v splitski frančiškanski provinci prodal več kot 40.000 kvadratnih metrov zemljišča na privlačni lokaciji med krajem Baška voda in turističnim kompleksom Baško polje nedaleč od Makarske.

Faranom v svoji župniji, Basta-Baška voda, je povedal, da potrebuje denar za obnovo cerkve. Ko je podjetje Sunčani Bast nakazalo denar za zemljišče, je 34-letni frančiškan dvignil milijon evrov in pobegnil z žensko, ki naj bi bila bankirka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.