Svet
10 ogledov

Aretirali predsednikovega svetovalca

Mahmud Ahmadinedžad afp Žurnal24 main
Svetovalec iranskega predsednika Ahmadinedžada je bil po novinarski konferenci aretiran. V zaporu bo preživel leto dni.

Sporna publikacija je odnesla svetovalca za medije, ki že dlje časa stoji ob strani iranskemu predsedniku Mahmudu Ahmadinedžadu. Danes so ga po poročanju tamkajšnjih medijev aretirali. Podatki o aretaciji so za zdaj skopi. "Pred nekaj minutami je bil Ali Akbar Javanfekr aretiran po vodenju novinarske konference z lokalnimi mediji," so zapisali na agenciji Mehr.

Iranski mediji so sicer včeraj poročali, da je bil Javanfekr obsojen na leto zapora, poleg tega pa je dobil še prepoved opravljanja kakršnegakoli novinarskega dela. Odnesla ga je objava v časopisu, za katero je sodišče presodilo, da žali človeško dostojanstvo.

Mehr pa danes piše še, da je poleg leta dni zapora svetovalca doletela triletna prepoved dela v dejavnostih, povezanih z mediji. Razlog za to je, da je v omenjenem zapisu užalil islamistična pravila (kodeks) oblačenja za ženske. Javanfekr je sicer tudi direktor tiskovne agencije Islamic Republic (IRNA).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.