Svet
20 ogledov

Aretirali šefa proizvajalcev spornih vsadkov

prsni vsadki družbe PIP Reuters
Policija je aretirala ustanovitelja francoskega podjetja, ki je s svojimi prsnimi vsadki povzročil mednarodni škandal. Poleg glavnega akterja so pridržali še enega izmed vodilnih podjetja PIP.

Ustanovitelja podjetja Poly Implant Prothese (PIP), Jean-Clauda Masa, so aretirali na njegovem domu na jugu Francije. Do aretacije je vodil škandal po odkritju, da je podjetje končalo svojo proizvodnjo marca 2010, ko so ugotovili, da za izdelavo prsnih vsadkov uporabljajo nemedicinski silikon. Dodatno se je zgodba zaostrila in razburila svetovno javnost ter predvsem ženske, ki so jim vsadke vstavili, ko je francoska vlada vsem svetovala, naj jih odstranijo.

Jean-Claude Mas | Avtor: EPA EPA
Masa naj bi priprli za 48 ur, medtem pa se bodo preiskovalci odločili, ali bodo proti njemu vložili obtožnico, ki bi ga med drugim bremenila povzročitve poškodb.

Drugi aretirani je Claude Couty, eden vodilnih v podjetju. Na sodišču v Marseillu pa naj bi se znašlo še več odgovornih iz podjetja PIP. Podjetje naj bi namreč s svojimi potezami, ki so se jih zavedali, ogrozilo zdravje številnih žensk. PIP je sicer predstavljal tretjega največjega svetovnega proizvajalca prsnih vsadkov.

Zoper Masa je dodatne pritožbe že vložilo tudi približno 2700 žensk v Franciji.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.