Svet
12 ogledov

Aretirali Slovenca, v BiH obsojenega za umor

Žurnal24 main
Slovenca, ki so ga leta 1994 zaradi umora obsodili v Bosni in Hercegovini ter je bil od takrat na begu, so v torek zvečer aretirali na Dunaju.

Devetintridesetletni Feliks P. je neki prostitutki ukradel torbico, a sta ga nato prijela dva policista v civilu. Med pregledom podatkov se je izkazalo, da so aretirali obsojenega morilca. V torek zvečer sta dva dunajska policista slišala klice na pomoč oropane ženske in nato obvladala roparja. Slovenec je imel pri sebi potni list, ki je policiji omogočil identifikacijo, pri tem pa so odkrili, da je bil leta 1994 obsojen zaradi umora.

Avstrijska policija je o aretaciji obvestila Interpol in zahtevala kopijo mednarodnega pripornega naloga, ki naj bi v roku dveh dni prispel na Dunaj. Po navedbah predstavnika avstrijske policije Thomasa Keiblingerja so od Interpola zahtevali tudi krajši opis zločina, ki ga je aretirani Feliks P. zagrešil pred skoraj 20 leti.

Devetintridesetletnik naj bi na Dunaju živel nezakonito in uradno doslej ni zagrešil nobenega kaznivega dejanja. Za zdaj še ni znano, ali se bo moral v Avstriji zagovarjati zaradi ropa ali pa mu bodo sodili v odsotnosti, če bi ga vmes izročili Bosni in Hercegovini (BiH).

S slovenske policije so potrdili, da so bili seznanjeni z aretacijo slovenskega državljana na Dunaju in pojasnili, da je izročitev BiH v pristojnosti pravosodnih organov Avstrije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.