Svet
6 ogledov

Aretirali tudi zdravnike

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Siriji vladne sile še naprej izvajajo napade na protirežimske protestnike. Včeraj je bil v streljanju ubit tudi dvanajstletni deček.

V Siriji se nadaljujejo napadi vladnih sil na protirežimske protestnike. Opozicijski aktivisti o streljanju poročajo tudi iz zahodnih predmestij prestolnice Damask.

Od začetka upora proti režimu predsednika Bašarja al Asada sredi marca je bilo ubitih že kakih 600 ljudi, okoli osem tisoč pa so jih zaprli ali jih pogrešajo.

V obmorskem mestu Banias, ki je brez oskrbe z elektriko in telekomunikacijskih povezav, pa so med hišnimi preiskavami aretirali kakih 300 ljudi. Med aretiranimi v Baniasu so tudi vodje protestov in številni zdravniki bolnišnice, ki so jo vladne sile obkolile.

S tanki nad ljudi
Sirska vojska je zavzela tudi mesto Homs. Po poročanju sirske tiskovne agencije Sana je bilo v bližini mesta umorjenih deset delavcev, ki so se z dela v Libanonu vračali v Homs. Umorili naj bi jih pripadniki "oborožene bande". Po poročanju Reutersa je al Asad danes v Homs poslal tanke, s katerimi želi zatreti sedem tednov trajajoče proteste.

Sirska opozicija sicer dvomi v to, saj se jim zdi neverjetno, da bi kdo napadel avtobus z delavci, medtem ko je bilo v bližini na stotine pripadnikov vojske. V streljanju v Homsu je bil včeraj ubit tudi dvanajstletni deček.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.