Svet
9 ogledov

Aretirali vodjo Trumpove kampanje

melania trump, donald trump Profimedias
Policija na Floridi je aretirala Coreyla Lewandowskega, vodjo volilne kampanje Donalda Trumpa, ki se poteguje za republikanskega predsedniškega kandidata.

Lewandowski je obtožen napada na novinarko Michelle Fields. Vodja kampanje naj bi novinarko na enem od shodov grobo povlekel za roko, ko je Trumpu skušala postaviti vprašanja glede ukrepov v podporo enakosti spolov. Do incidenta je prišlo 8. marca. 

Nekdanja novinarka novičarske spletne strani Breitbart trdi, da bi jo Lewandowski skoraj vrgel na tla, po dogodku pa so ji na roki ostale vidne modrice. Nekaj dni po dogodku je novinarka dala odpoved, saj ji v službi ob vložitvi tožbe proti Lewandowskemu niso stali ob strani.

Trumpova tiskovna predstavnica Hope Hicks je v izjavi že sporočila, da je 42-letni Lewandowski nedolžen in da je povsem prepričana, da se bo za nedolžnega tudi izrekel in bo na koncu oproščen.

V bran Lewandowskemu se je postavil tudi Donald Trump, ki je na Twitterju zapisal: "Vodja moje kampanje in zelo pošten moški je obtožen napada na novinarko. Poglejte posnetek - nič se ni zgodilo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.