Svet
4 ogledov

Aretirali Zuckerbergovega nekdanjega partnerja

Mark Zuckerberg Reuters
Preobrat. Aretirali so Paula Ceglio, ki je trdil, da mu pripada polovica Facebooka.

Paul Ceglia je leta 2010 sprožil tožbo proti Facebooku. Ceglia pravi, da je leta 2003 skupaj z Markom Zuckerbergom načrtoval vzpostavitev spletne strani The Face Book, a ga je Zuckerberg nato odslovil in se projekta lotil sam. Kot dokaz je sodišču predložil pogodbo, po kateri mu pripada velik del družabnega omrežja.

Z Zuckerbergom sodeloval pri drugem projektu

Izvedenci pa so ugotovili, da je Ceglia pogodbo ponaredil, tako kot tudi številne druge dokumente. Kot so pokazale analize, je pri pogodbi zamenjal prvo stran. Razmaki med črkami na prvi strani se niso ujemali z razmaki na drugi strani, na kateri je bil Zuckerbergov podpis, ki pa se je nanašal na nek drug projekt.

Facebook je sicer dokumente, ki so dokazovali, da Ceglia laže, sodišču dostavil novembra. Kot so že takrat pojasnili, je Ceglia najel Zuckerberga, da bi mu kot programer pomagal pri oblikovanju spletne strani StreetFax. Ta je prikazovala prometna križišča, namenjena pa je bila zavarovalnicam.

Pogodba z Zuckerbergom se že od leta 2004 nahaja pri Ceglijevemu takratnemu odvetniku. Analiza je pokazala, da ima Ceglia na svojem računalniku le skenirani izvod pogodbe.

Ceglia ni imel dobro izdelanega načrta

Kot poroča bild.de, je obtoženi na svojem računalniku premaknil uro in tako lahko ponaredil elektronsko pošto iz leta 2003 in 2004. Pozabil pa je na menjavo ure iz poletnega na zimski čas in zato Zuckerbergu prehitro čestital za ustanovitev Facebooka. Facebook je startal 4. februarja popoldne, Ceglia pa mu je čestital že dopoldne.

Eden od Facebookovih strokovnjakov je tudi odkril, da je črnilo, s katerim se je Zuckerberg podpisal, staro največ dve leti in ne sedem, kot je trdil obtoženi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.