Svet
8 ogledov

Aretiran sin Karadžića

Karadžić in Mladić AFP Žurnal24 main
Srbska policija je aretirala sina nekdanjega vodje bosanskih Srbov in obtoženca haškega mednarodnega sodišča Radovana Karadžića.

Srbska policija je danes prijela sina nekdanjega vodje bosanskih Srbov in obtoženca Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Radovana Karadžića. Saša Karadžić je bil aretiran med bivanjem v Beogradu, je sporočila njegova sestra Sonja Jovičević Karadžić. Sina najbolj znanega haaškega obtoženca je policija aretirala zato, da bi ta morda izdal koristne informacije za aretacijo Radovana Karadžića.

Bo aretacija sina Karadžića le privedla do najbolj znanega haaškega obtoženca? © AFP

 
 


Vse večji pritisk na družino Karadžić
Tokratna aretacija tako dokazuje spremenjeno taktiko srbskih oblasti pri iskanju haaškega obtoženca. Kot je dejal nek srbski minister bodo odslej večje pritiske vršili na družino Karadžića, saj lahko prav njihove informacije privedejo do hitrejše aretacije Radovana Karadžića. Slednji je, kot je znano, poleg nekdanjega poveljnika vojske bosanskih Srbov Ratka Mladića najbolj iskan ubežnik haaškega sodišča, ki je obtožen genocida nad Bošnjaki v Srebrenici leta 1995.  
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.