Svet
72 ogledov

Aretirana, ker sta seksala na križarki

križarka, koper Žurnal24 main
Oblasti v Dominiki so zaradi seksa aretirale dva Američana, ki sta se udeležila gejevskega križarjenja po Karibskih otokih. V državi je namreč seks med dvema moškima nezakonit.

Policija je 41-letnega Roberta Harta in 43-letnega Dennisa Jay Mayerja aretirala zaradi nedostojnega razkazovanja in sodomije, potem ko je od enega od potnikov prejela prijavo o seksu med dvema moškima na križarki Celebrity Summit.

Moška sta bila pripeljana na tamkajšnje sodišče in če bosta spoznana za kriva, bosta morala vsak plačati po 280 evrov kazni in za rešetkami preživeti do šest mesecev.

Prvi mož agencije Atlantis Events Rich Campbell, ki je tudi organizirala križarjenje, je v telefonskem pogovoru za ameriško tiskovno agencijo AP dejal, da pričakuje, da bosta moška iz pripora izpuščena še danes in da bosta morala plačati samo denarno kazen.

Pastor baptistične cerkve v Dominiki Randy Rodney pa pozdravlja policijsko posredovanje. "Opozarjal sem pred gejevskim turizmom in njegov vpliv na Dominiko," je dejal Rodney, ki je sicer eden izmed največjih nasprotnikov homosekusalnosti. Prebivalci Karibskih otokov so nad gejevskim turizmom vse prej kot navdušeni.

Slednjemu najbolj nasprotujejo na Jamajki in Barbadosu, zato se jim agencije, ki organizirajo gejevska križarjenja, izogibajo.

Komentarjev 7
  • Jure Uranič 05:43 23.marec 2012.

    Če je bilo križarjenje gejevsko in ju je prijavil eden od potnikov potem sta morala biti res grozna, ali pa je šlo preprosto za "mavrično ljubosumno maščevanje, kakšne stare nepotešene žiže". :-)

  • Skippy 01:56 23.marec 2012.

    Kot prvo, sploh nista seksala na javnem prostoru, ampak križarki, ki je zasebni prostor. Kot drugo, nista bila aretirana zaradi seksa na javnem mestu, ampak ker sta sploh seksala. Analni seks je skoraj povsod na Karibih prepovedan.

  • mitjap 22:46 22.marec 2012.

    tudi heteroseksualnim partnerjem ni dovoljen seks na javnem mestu..kam je šla ta država ane.