Svet
16 ogledov

Aretirani, ker so pojedli zlato

zlato Shutterstock
Na mednarodnem letališču na Šrilanki so aretirali sedem ljudi, potem ko je varnostni pregled pokazal, da so skušali pretihotapiti zlato, ki so ga pogoltnili.

Sedem moških, en Šrilančan in šest Indijcev, so hoteli zlato zaradi povišanja carine pretihotapiti v Indijo, a so jim načrte prekrižali varnostniki na letališču, ki so jih temeljito pregledali. Po rentgenskem pregledu so v njihovih telesih zaznali 25 kosov zlata, po aretaciji pa so jih pod budnim očesom policije poslali v bolnišnico, kjer bodo pustili, da se zlato izloči po naravni poti.

Tiskovna predstavnica Sri Lanka Customs, Leslie Gamini, je za BBC povedala, da pridržance, ki so stari med 40 in 50 let, hranijo z banano, pitami in posebno šrilankino skuto. S pomočjo te hrane so zaenkrat dobili štiri kose zlata, ki sta jih izločila dva moška. "Zlata zaenkrat še nismo dali oceniti, niti ga nismo stehtali, je pa preiskava v teku," je povedala. V preiskavo so vključili tudi vozilo, ki je moške pripeljalo na letališče.

Indija je največji trg z zlatom na svetu, prejšnji teden pa je finančno ministrstvo carino za uvoz zlata dvignilo z 10 na 15 odstotkov. Razlog za ta ukrep naj bi bila zaščita domačih proizvajalcev nakita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.