Svet
13 ogledov

Argentina: v železniški nesreči vsaj 49 mrtvih

železniška nesreča v Buenos Airesu
1/4
Reuters
Med prometno konico je vlak mestne železnice v argentinskem glavnem mestu trčil v ovire na slepem tiru. Ranjenih je bilo več kot 600 ljudi.

V nesreči vlaka v argentinskem Buenos Airesu je umrlo vsaj 49 ljudi. Več kot deset potnikov je medtem še vedno ujetih na vlaku. Do nesreče je prišlo, ko je vlak iztiril in se zaletel v ploščad na železniški postaji v Buenos Airesu.

V nesreči je bilo poškodovanih več kot 600 ljudi, veliko huje. Po nesreči je na kraj dogodka takoj prispelo okoli deset rešilnih avtomobilov, da bi oskrbeli poškodovane.

V železniškem in cestnem prometu na območju argentinske prestolnice se je sicer v zadnjih letih pripetilo že več hudih nesreč. Do tokratne nesreče je prišlo le pet mesecev po zadnji večji v Buenos Airesu, v kateri sta bila vpletena dva vlaka in avtobus. Takratno trčenje, ki je pretreslo Argentino, je zahtevalo 11 življenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.