Svet
20 ogledov

Ariel Šaron se odziva

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji izraelski premier Ariel Šaron naj bi se po dolgoletni komi odzival na dražljaje in odpiral oči, ko ga kdo nagovori, je sporočil njegov zdravnik. Šaronovo zdravstveno stanje sicer še vedno kritično.

Zdravnik Schlomo Segev je o Šaronovem zdravstvenem stanju na izraelski televiziji govoril v soboto. Prav na ta dan je minilo 5 let, odkar je zaradi možganske kapi, ki je hudo poslabšala njegovo zdravstveno stanje, bivši vojaški general padel v komo. Zdaj naj bi se odzival na dražljaje oziroma bolečino, odpiral pa naj bi tudi oči, ko ga kdo nagovori.

Odzivi po prebujanju iz umetne kome so lahko različni: bolnik lahko premika prste ali odpira oči, lahko pa se sploh nikoli ne zbudi. Nekdanji Šaronov predstavnik Raanan Gissin je povedal, da Šaronovo zdravstveno stanje ostaja nespremenjeno.

Šarona so iz bolnišnice lanskega novembra prepeljali v domačo oskrbo, a so ga kmalu zatem zaradi potrebe po celodnevni oskrbi odpeljali v neko ustanovo v bližini Tel Aviva.  

Bivšega vojaškega generala, ki je zasedal prestol izraelskega premierja od leta 2001 pa vse do usodne kapi, je nasledil Ehmud Olmert.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.