Svet
9 ogledov

Asadu oblast polzi iz rok

Napad na sirsko televizijo Reuters
Sirski premier Rijad Hidžab je skupaj s še tremi ministri prestopil na stran opozicije, kar je potrdil tudi njegov tiskovni predstavnik.

Prestop je po besedah tiskovnega predstavnika Rijada Hidžaba, Mohamed al Otrija organizirala Svobodna sirska vojska. V sporočilu, ki ga je napisal premier, na Al Džari pa ga je prebral Al Otri, je sirski režim obtožil "najhujših vojnih zločinov, genocida in barbarskih pokolov nad neoboroženimi civilisti".

Prestop sta pred tem potrdila tudi Sirski observatorij za človekove pravice in Svobodna sirska vojska, državni mediji pa so poročali, da je bil premier odstavljen.

Do zdaj prestopali le vojaki

Vsi štirje naj bi prebežali v Jordanijo. Če je premier res sam zapustil režim predsednika Bašarja al Asada, je to najvišji prestop od začetka protirežimske vstaje pred 17 meseci. Doslej so režim zapustili le visoki predstavniki vojske, prebegov iz vladnih vrst pa še ni bilo.

Napadena zgradba televizije

Spopadi med Al Asadovo vojsko in uporniki se nadaljujejo tudi danes. Bomba pa je eksplodirala tudi v stavbi sirske državne televizije. Eksplozija je povzročila kar precej materialne škode, tri osebe so bile ranjene, vendar pa je televizija nemoteno nadaljevala z oddajanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.