Svet
20 ogledov

Assange med pedofili izgubil zob

Julian Assange se mora po izpustitvi iz pripora redno javljati na policijski pos Žurnal24 main
Julianu Assangeu, ki je v priporu izgubil zob, so družbo delali pedofili in morilci otrok. Pazniki so ga primerjali z Martinom Luthrom Kingom.

Julian Assange je za španski El Pais, ki je eden od časnikov z dostopom do četrt milijona ameriških depeš, povedal, da časa, ki ga je preživel v priporu, ne bo nikdar pozabil. V londonskem zaporu je bil namreč zaprt na oddelku za pedofile in morilce otrok, na katerem so zaporniki vso noč vpili o svojih zločinih.

Zob skrivnostno izginil
39-letnik, ki je bil izpuščen proti visoki varščini, je povedal tudi, da si je zlomil zob, potem ko je med jetniško hrano naletel na košček železa.

Assange je dal intervju tudi za BBC. V njem je povedal, da se bo boril proti izročitvi Švedski, saj ne verjame v pravičnost tamkajšnjega pravnega sistema. Glede dveh žensk, ki naj bi ga obtožili posilstva, pa je prepričan, da sta po spolnem odnosu postali zgolj vznemirjeni glede možnosti spolno prenosljivih bolezni in sta šli na policijo po nasvet. Policija pa je to s pridom izkoristila, trdi Assange.

Ali je šlo za naključje ali pa je bil košček podtaknjen, mu ni jasno, dejstvo pa je, da je odlomljeni kos zoba, ki si ga je shranil v servieti, nepojasnjeno izginil. Verjetno so ga vzeli pazniki, da ne bi bilo dokaza o dogodku, meni Assange, ki se je pošalil, da bo zob verjetno kmalu našel na eBayu.

Sicer pa so mu bili pazniki naklonjeni, eden izmed njih mu je celo dal kos papirja, na katerem je bilo zapisano: "Zame obstajata samo dva junaka. Eden je Martin Luther King, drugi pa si ti."

Assange v intervjuju še trdi, da mu ameriška vojska grozi s smrtjo, prav tako njegovemu odvetniku in 20-letnemu sinu, za katerega je javnost te dni prvič izvedela in naj bi delal za neko računalniško podjetje. Joe Biden, podpredsednik ZDA, je sicer prepričan, da je eden od ustanoviteljev WikiLeaksa "visokotehnološki terorist".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.