Svet
12720 ogledov

Atentat na Putina: Z dronoma so napadli Kremelj, sledilo je tole ...

Iz Moskve so sporočili, da so sinoči nad Kremljem sestrelili dva drona in obtožili Ukrajino, da je želela ubiti predsednika Vladimirja Putina.

Iz Kremlja so sporočili, da so drone onesposobili pripadniki posebnih enot z vojaškimi radarskimi sistemi.

Putin v času napada ni bil v Kremlju, je ruski tiskovni agenciji povedal predstavnik za medije Dimitri Peskov in dodal, da na zgradbe v Kremlju niso bile poškodovane.

Po spletu so kmalu po dogodku začeli krožiti posnetki, kjer lahko nad Kremljem vidimo dim.

Uradna Moskva je dogodek komentirala z naslednjo izjavo: "Minulo noč je režim v Kijevu želel z droni izvesti napad na rezidenco predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina v Kremlju. Poskus napada in načrt atentata na predsednika je teroristično dejanje. Rusija ima vso pravico za povračilne ukrepe kadarkoli in kjerkoli bo to potrebno."

Putin v napadu ni bil poškodovan. Sestreljen dron je padel na kremeljsko dvorišče, poškodovan ni bil nihče.

Ukrajina je danes sporočila, da "nima nič" z domnevnim napadom brezpilotnih letal na Kremelj, ki ga Moskva pripisuje Kijevu in naj bi bil usmerjen proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Svetovalec ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak je menil, da je napad "zrežirala" Moskva kot pripravo na obsežen napad na Ukrajino.

"Ukrajina nima nič opraviti z napadi brezpilotnih letalnikov na Kremelj," je v sporočilu novinarjem dejal Podoljak. "Ukrajina ne napada Kremlja, ker, kot prvo, to ne rešuje nobenih vojaških ciljev," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Podoljak je menil, da je napad "zrežirala" Moskva. "Takšna zrežirana poročila Rusije je treba obravnavati izključno kot poskus priprave informacijskega ozadja za obsežen teroristični napad na Ukrajino," je povedal svetovalec ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.

Podoljak je v luči napovedanih priprav na veliko ukrajinsko protiofenzivo še dejal, da bi bil napad na Kremelj "izjemno neugoden z vidika priprave naših ofenzivnih ukrepov" in bi samo "izzval Rusijo k še bolj radikalnim dejanjem".

Do domnevnega napada na Kremelj je prišlo po več sabotažnih napadih v Rusiji v minulih dneh, med drugim na skladišče goriva na Krimu in na železnici ob meji z Ukrajino. Kijev odgovornosti za te napade ni prevzel.

"Ukrajina vodi izključno obrambno vojno in ne napada ciljev na ozemlju Ruske federacije," je zatrdil Podoljak.

Komentarjev 51
  • Friderik1950 18:54 03.maj 2023.

    Pasje bombice.

  • pravičnik77 18:24 03.maj 2023.

    Dost je da od stotih ena zadane v pravem trenutku na pravo mesto. Enega vojnega zločinca ne bo nihče preveč pregrešal, ostali pa tudi pridejo na vrsto... prej ali slej

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 17:39 03.maj 2023.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ