Svet
87 ogledov

Avstralija: med poletom pilota presenetila kača

kača Shutterstock
Avstralski pilot se je na smrt prestrašil, ko je med letom iz armaturne plošče v pilotski kabini prilezla kača. Pilot se je zato odločil, da letalo obrne in prisilno pristane na letališču na severu države. Letalo je na kratki liniji sicer prevažalo tovor.

Braden Blennerhassett je za letalsko družbo Air Frontier iz letališča v avstralskem mestu Darwin letel v odročno mesto v Severnem teritoriju, ko se je v pilotski kabini prikazala kača. Pilot je na pomoč poklical kontrolorje letališča, se nato vrnil v Darwin in tam varno pristal.

"Bila je zanimiva izkušnja. Srčni utrip in krvni pritisk sta se mi konkretno povišala, še posebej, ko mi je med pristajanjem letala kača začela lesti po nogi. Takrat sem se res prestrašil," je dogodek opisal Blennerhassett.

Direktor družbe Geoffrey Hunt je povedal, da je pilot dobro obvladal položaj glede na to, da v Avstraliji prebivajo nekatere izmed najbolj strupenih kač na svetu. "Sprva je dejal samo, da ima na letalu kačo," je dodal Hunt. Kot je pojasnil, je imel pilot težave pri komunikaciji s kontrolnim stolpom, saj je "kača prilezla iz armaturne plošče blizu gumba, na katerega je moral pritisniti, da je lahko govoril s kontrolorji".

Kače še niso ujeli

Po pristanku so poklicali dreserja kač, da bi žival na letalu ujel. Kačo so na letalu sicer opazili, dreser ji je nastavil past z vabo, a je še vedno niso ujeli. Dreser sumi, da gre za zlato drevesno kačo, nestrupeno vrsto kač, ki lahko v dolžino zraste do 1,5 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.