Svet
3488 ogledov

Avstralskega mornarja s psom po dveh mesecih rešili iz Tihega oceana

Tim Shaddock po brodolomu Zajem zaslona
Avstralskega mornarja s psom po dveh mesecih rešili iz Tihega oceana.

Avstralca Tima Shaddocka so pred dnevi rešili iz Tihega oceana, potem ko je skupaj s psičko Bello aprila iz Mehike odplul proti Francoski Polineziji, vendar je nevihta kmalu poškodovala njegov čoln. Shaddock je po nesreči v Pacifiku preživel dva meseca, prehranjeval se je s surovimi ribami in pil deževnico.

51-letni Shaddock se je na več kot 6000 kilometrov dolgo pot odpravil aprila iz mehiškega mesta La Paz, vendar je kmalu obtičal, ko je nevihta uničila vse elektronske sisteme na njegovem plovilu.

Pomorščak in njegova psička sta tako ostala ujeta v prostranem in neprijaznem severnem delu Tihega oceana. Dva meseca kasneje so ju končno našli v bližini mehiške obale.

Zdravnik na ribiški ladji, ki ju je rešila, je za avstralsko televizijo 9News povedal, da je avstralski mornar ob rešitvi kazal "normalne znake življenja". Shaddock pa je v videoposnetku povedal, da je "preživel zelo težko preizkušnjo na morju".

"Potrebujem le počitek in dobro hrano, sicer pa sem zelo dobrega zdravja," je še dejal Shaddock in dodal, da sta mu pri preživetju pomagala ribiška oprema in znanje. Po reševalni akciji so ga odpeljali v Mehiko na zdravniške preglede.

Komentarjev 4
  • Detel5ica 22:23 19.julij 2023.

    A pisec članka ve,kje je severni oz.južni del tega oceana ? Mogoče pa je padel na glavo v južnem delu Tihega oceana.

  • Brane Kacjan 09:21 18.julij 2023.

    Kmalu po odplutju mu je nevihta uničila vse elektronske sisteme na plovilu. Kaj pa po mobitelu, ga ni nihče pogrešal, ko se ni javljal? Lahko bi ga začeli iskati takoj po nevihti, ko se ni javljal, kot čez 2 meseca.? :)

  • Kmodri 13:46 17.julij 2023.

    Ni nujno, da je fejker! Včasih so preživetja prav neverjetna! Pred kratkim so poročali o preživelih otrocih v džungli, po strmoglavljenju letala! Vse to kaže, da se prepogosto preneha iskanje na predpostavki, da preživetje ni mogoče! Že iz spoštovanja bi ...prikaži več se moralo iskati morebitna trupla! Saj se vsi strinjamo, da imamo ljudje pravico do dostojnega pokopa!