Svet
20551 ogledov

Avstrija napovedala to novost na meji

testiranje covid-19 koronavirus Profimedia
Kontrole na avstrijskih mejah.

Potem ko je Avstrija za ponedeljek napovedala strožje ukrepe ob vračanju potnikov s Hrvaške, je avstrijski minister za notranje zadeve Karl Nehammer pozval k povečanju števila zdravstvenega osebja na mejah, da bi tako lahko učinkoviteje nadzirali prehode. "Policija trenutno nadzira mnogo bolj kot pa zdravstvene službe," je danes povedal.

Od začetka avgusta je bilo na avstrijskih mejah in obmejnih območjih izvedenih več kot 800.000 policijskih kontrol, od tega jih bilo okoli 650.000 izvedenih skupaj z zdravstvenimi službami, je v današnjem sporočilu za javnost po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA navedel Nehammer.

"Okoli 150.000 kontrol je moralo biti izvedenih brez udeležbe zdravstvenih služb," je izpostavil. Po njegovih ocenah bi morale zdravstvene oblasti "takoj povečati prisotnost svojega osebja, da bi tako lahko zagotovili učinkovite in skupne nadzore".

Napovedal uporabo dronov

Po potrebi bodo od ponedeljka naprej povečali tudi število obmejnih policistov, a je to po prepričanju Nehammerja smiselno le, če bo na mejah tudi več zdravstvenega osebja. Policisti na meji ustavljajo vozila in preverjajo potovalne dokumente, ukrepe zaradi novega koronavirusa, kot je pošiljanje v karanteno, pa odrejajo zdravstveni uslužbenci.

Minister je ob tem napovedal tudi uporabo dronov za nadziranje meje. Konec avgusta naj bi jih začeli poskusno uporabljati na meji z Madžarsko in Slovenijo.

Slabi podatki v Avstriji 

V Avstriji so v zadnjih 24 urah zabeležili več kot 300 novih okužb z novim koronavirusom, kar je najvišje število zabeleženih novih okužb v enem dnevu od začetka aprila.

Minister za zdravje Rudolf Anschober je že v petek dejal, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Avstrija je zato v petek pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške. Od ponedeljka pa bodo morali vsi, ki se bodo vračali iz Hrvaške in hoteli vstopiti v Avstrijo, predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Kdor ga ne bo imel, bo moral test opraviti v roku 48 ur od povratka, do rezultatov pa ostati v karanteni, je pojasnil minister Anschober.

Balkan koronavirus Svet Panika pri naših sosedih: Zabeležili največ novih okužb od aprila

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:01 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • Ender3 16:48 15.avgust 2020.

    Naslednji ukrep bo, zaprtje slovensko-avstrijske meje. Postali bomo še ujetniki okuženih v tranzitu, karantene nam ne bodo v veliko pomoč.