Svet
13492 ogledov

Slovensko letalo v Avstriji: Oddali klic na pomoč, nato strmoglavili

nesreča letala v Avstriji Bergrettung Bad Eisenkappel
V sredo proti večeru je na Avstrijskem Koroškem strmoglavilo manjše športno letalo slovenskih registrskih oznak, na katerem sta bili dve osebi.

V sredo okoli 18.35 je na območju Bösenorta v občini Diex blizu Celovca strmoglavilo manjše športno letalo Evektor slovenskih registrskih oznak. V letalu sta bili dve osebi, piše portal Sierra5.net. 

Letalo naj bi poletelo z mariborskega letališča včeraj pozno popoldan. Avstrijska kontrola zračnega prometa je okoli 18.35 prejela signal klica v sili s strani letala. Letalo je strmoglavilo na terenu, ki je deloma neprehoden.

V iskalno akcijo se je vključilo več gasilskih enot in gorski reševalci. Nekaj pred 20. uro je policijski helikopter našel kraj nesreče. 

Na letalu sta bila dva državljana Uzbekistana, ki so ju avstrijski gorski reševalci s pomočjo vitla. Obema so nudili prvo pomoč in ju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, enega v Beljak, drugega v Celovec. 

Vzrok nesreče še ni znan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:36 07.oktober 2023.

    Nobene omembe imen,a je prepovedano napisati?

  • Idioti 16:20 05.oktober 2023.

    Tole je zasilni pristanek in ne strmoglavljenje !

  • Grof 14:55 05.oktober 2023.

    To se zgodi, če ti Glob posodi svoj GPS, v glavnem, Slovenija je tik pred strmoglavljenjem, Urška na vse načine išče padalo, a …….