Svet
4 ogledov

Avstrija: prekinili iskanje krokodila

krokodil Shutterstock
Na avstrijskem Koroškem so začasno prekinili obsežno iskalno akcijo za krokodilom, ki naj bi ga v sredo med kopanjem v Dravi opazila dva otroka. Strokovnjake namreč skrbi, da bi s preglasnim iskanjem žival lahko prestrašili, zato so akcijo začasno zaustavili.

Pri iskanju domnevnega krokodila, ki naj bi ga otroka videla pri kraju Sachsenburg, so sodelovali čolni, helikopterji, gasilci in policisti, a plazilca kljub nekaterim dokazom o njegovem obstoju še niso našli. V petek so zato iskanje preklicali.

Strokovnjakinja za plazilce Helga Happ je pojasnila, da bi hrup žival lahko prestrašil do te mere, da bi odtavala in je ne bi nikoli našli. Zato so krokodilu dali mir, kasneje pa bodo na širšem območju nastavili vabe in posebne kamere ter upali, da ga ujamejo na tak način.

Kot sta policiji v sredo povedala enajstletnika, se je krokodil približal njuni obleki in čevljem, ki sta jih pustila na obrežju, medtem ko sta bila na rečnem otoku. Žival je obgrizla njune čevlje ter nato odplavala proč. Strokovnjaki so potrdili, da sledovi živali, ki so jih odkrili na bregu, dejansko pripadajo krokodilu.

Drugače meni lastnik celovške trgovine z eksotičnimi živalmi Arche Exotica Andreas Schedl. Če že, gre pri živali za v glavnem nenevarnega kajmana, je menil. Pa luknje v obuvalu otrok? Schedl pravi, da sledi ugriza ne odgovarjajo ugrizu krokodila.

Kljub vsemu ostaja prizadeto obrežje Drave zaprto. Nadzoruje ga policija, ki naj bi tudi odganjala radovedneže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.