Svet
2 ogledov

Avstrija se pripravlja na zapiranje vrat beguncem

Begunci v Idomeni EPA
Avstrija je letos sprejela 11 tisoč prosilcev za azil; v skladu s kvotami, ki jih je Dunaj uvedel februarja, naj bi jih letos sprejeli 37.500. Ne glede na to je držva začela s pripravami na izredni odlok, s katerim bi vrata beguncem zaprla, je povedal avstrijski kancler Christian Kern.

Kdaj bo izredni odlok začel veljati, kar v praksi pomeni, da Avstrija na mejah ne bo več sprejemala prošenj za azil, je po Kernovih besedah odvisno od razmer.

Kot je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA še dejal novi kancler, je Avstrija doslej prejela 11.000 prošenj za azil. Avstrijsko notranje ministrstvo je sicer pred dnevi sporočilo, da je za azil letos zaprosilo 20.000 ljudi, a na torkovi seji vlade je pristojni minister izpostavil, da je bilo vloženih 11.000 prošenj za azil, ki jih mora Avstrija obdelati.

Kern je namignil, da je dogovor med EU in Turčijo o upravljanju migracijskih tokov pod vprašajem in da poleti pričakujejo več prošenj za azil. Po besedah podkanclerja Reinholda Mitterlehnerja je treba s pripravami začeti zdaj in ne šele, ko bo prišel dan D.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 11
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:16 01.junij 2016.

    Če bi jih vzel za zgled še dolgo ne bi nič jamral o beguncih. Glede na delež beguncev na enega prebivalca smo daleč spodaj, daleč za njimi.

  • francek 13:20 01.junij 2016.

    Pametni, njih si moramo vzeti za vzgled.