Svet
4 ogledov

Avstrijci imajo tri dni časa

Še vedno pogrešana avstrijska turista Žurnal24 main
Severnoafriška celica Al Kaide je Avstriji postavila ultimat. V treh dneh mora Avstrija izpolniti postavljene zahteve.

Avstrijska vlada je prejela ultimat, ki stopa v veljavo v četrtek ob polnoči. Teroristi pa žal niso bili točni, ko so postavili ultimat, saj niso navedli, kateri časovni pas bodo upoštevali. "Avstrija bo odgovorna za življenja dveh talcev, če zahteve ne bodo izpolnjene pred iztekom roka," je zapisano v sporočilu, ki mu je dodan seznam zahtev in imena talcev.

Preko neznanih posrednikov so ugrabitelji poslali tudi fotografijo, na kateri sta talca obkrožena s pripadniki Al Kaide. Obraz Andree Kloiber so zameglili, v skladu z islamskimi zakoni, ki zapovedujejo, da bi ženske morale zakriti svoj obraz.

Turista ugrabili v Tuniziji
Avstrijska turista so pripadniki Al Kaide ugrabili 22. februarja. Avstrijca sta bila na jugu Tunizije, ko je za njima izginila vsaka sled. Ugrabitelji so ju prepeljali v Mali, avstrijskim oblastem pa poslali sporočilo, v katerem so zahtevali odkupnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.