Svet
37 ogledov

Avstrijska policija preiskala spolno nasilje za silvestrovo

Spolna nadlegovanja v Kölnu EPA
Avstrijska policija je potrdila, da je znanih šest osumljencev za napade žensk med čakanjem na prihod novega leta.

Do neprimernega obnašanja je prišlo v Innsbrucku, kjer je skupina okrog 18-tih deklet in žensk na ulicah čakala prihod novega leta. Policiji so prijavile skupino beguncev, ki se je do njih - kot so poudarile - neprimerno obnašala in jih med drugim tudi nedostojno otipavala.

Policija je včeraj potrdila, da so identificirali skupino storilcev; šlo naj bi za mlade moške, stare od 18 do 22 let, ki so v Avstrijo prispeli kot begunci. Eden izmed njih je dejanje priznal, medtem ko ostali trdijo, da se ničesar ne spomnijo, je novinarjev povedal Martin Kirchler s strani avstrijske policije.

Za centre zunaj meja

Primer je takoj po novem letu odmeval med avstrijsko javnostjo. Avstrijski obrambni minister Hans Peter Doskozil se je sicer nedavno zavzel za to, da EU prepove vlaganje prošenj za azil na svojem ozemlju, namesto tega pa vzpostavi centre zunaj svojih meja.

"To bi rešilo življenja in omejilo organizirano tihotapljenje ljudi," meni Doskozil. V teh novih centrih bi uradniki EU v hitrem postopku odločili, kateri izmed prosilcev dejansko potrebuje azil, še izhaja iz njegovega dokumenta, ki kot potencialno lokacijo omenja Niger, drugih držav pa ne našteva. Migrante, ki bi v tovrstnih centrih prišli skozi sito, bi premestili v države EU.

Doskozilovo besedilo posredno priporoča zgornjo mejo števila prosilcev za azil za celotno EU, ko piše, da ima vsaka država omejene kapacitete, prek katerih integracija ni več mogoča, poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar praufo
    praufo 11:44 10.januar 2017.

    taki pri nas dobijo ogrevana, na novo opremljena stanovanja, med tem ko brezdomci za to državo ne obstajajo

  • ojla 11:20 10.januar 2017.

    Trudim se, da bi razumela obnašanje teh pribežnikov ,mi ne uspe.Tako se lahko obnaša samo tisti,ki sovraži evropejce in je prišel z zelo slabimi nameni.Nismo samopostrežna, da si lahko vzameš kaj rabiš.Najbolj so ogrožene ženske njihova svoboda gibanja ...prikaži več je zastrahojoča.V strahu pred temi divjaki domači moški pogledajo vstran.

  • Senior 10:35 10.januar 2017.

    Za take tipe je možna samo ena kazen: KASTRACIJA!!!!