Svet
14 ogledov

Avtobus s šolarji zletel s ceste

kolo avtobus Shutterstock
Avtobus s približno 50 potniki, predvsem otroki in mladimi, je zjutraj zletel s ceste na vhodu v Mostar, vendar huje poškodovanih ali celo mrtvih ni bilo, so sporočili iz policije in zdravstvenih ustanov.

Policijsko poročilo navaja, da je avtobus prevažal otroke iz Čapljine in Čitluka v šole v Mostar. Najverjetneje zaradi slabega vremena in močnega dežja je na nepreglednem ovinku prebil ograjo na glavni cesti in zletel z vozišča, po približno 15 metrih pa ga je zaustavilo drevje, poročajo lokalni mediji.

Deset mladih, udeleženih v nesreči avtobusa, so oskrbeli na urgentnem oddelku kliničnega centra, 26 pa jih je obiskalo zdravstvene domove v okolici. Kot je zagotovila predstavnica bolnišnice Silva Šunjić, je zdravstveno stanje vseh poškodovanih stabilno, zdravniki so pa so jim pomagali pri poškodbah zmečkanin in vratnih vretenc, nekaj poškodovanim pa so kirurško odstranili steklo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.