Svet
33718 ogledov

Avtobus treščil v avtodom: Umrli oče, mama in 5-mesečna dojenčica

V prometni nesreči so umrli 32-letni oče, 29-letna mama in 5-mesečna dojenčica, ki so se vozili v avtodomu.

Avtobus iz Pordenona s 50 mladimi potniki je bil ponoči udeležen v srhljivi prometni nesreči na avtocesti A13 med izvozoma Bologna Interporto in Altedo, v kateri je izgubila življenje tričlanska družina iz Vicenze, 32-letni oče, 29-letna mama in 5-mesečna dojenčica, poroča zamejski Primorski dnevnik.

Družina je bila v avtodomu, v katerega je iz še nepojasnjenih vzrokov trčil avtomobil, ki ga je vozil devetnajstletnik z opravljenim vozniškim dovoljenjem maja letos. Avtodom se je prevrnil, vanj pa se je nato zaletel avtobus iz Pordenona.

Mladi Pordenončani so se vračali domov s prireditve Lucca Comics, pišejo v zamejskem časopisu. V nesreči je bilo tudi pet oseb lažje poškodovanih.

Voznikoma avtomobila in avtobusa so policisti odvzeli vozniško dovoljenje. Oba se trenutno zdravita v bolnišnici.

Avtobus je po poročanju Primorskega dnevnika vozil triinpetdesetletnik iz Kosova, ki živi v Pordenonu in je eden izmed zgodovinskih voznikov podjetja Alibus, trenutno v lasti slovenske družbe Nomago.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • smejka 16:58 03.november 2019.

    Nomago- kaj se dogaja_Podjetje se bliskovito širi, samo gorje tistim, ki se vozijo z vami.Ni vsakdo lahko voznik avtobusa.Kdo prevzema odgovornost?Nadtavite "slepe potnike" in čudili se boste

  • ferddo 10:50 03.november 2019.

    A sploh preberete kdaj, kar napišete? Takih bedarij ne more napisati niti petošolec iz osnovne šole. Mogoče pa kar google translate delate.