Svet
9 ogledov

Avtobus v prepad, 43 mrtvih

Gvatemala PrtScr You tube
Na zahodu Gvatemale je v ponedeljek avtobus z več deset potniki strmoglavil v prepad, pri tem pa je umrlo najmanj 43 ljudi, od tega tudi novorojenčki, ranjenih pa je bilo še 40 ljudi.

Gvatemalski predsednik Otto Perez je že razglasil tri dni žalovanja za nesrečo, ki je ena najbolj smrtonosnih v Srednji Ameriki v zadnjih letih.

Avtobus je strmoglavil v približno 100 metrov globok kanjon in treščil v reko v okrožju San Martin Jilotepeque, 64 kilometrov zahodno od prestolnice države Ciudad de Guatemala.

Vlada je po tragediji sporočila, da vzrok nesreče še ni znan in da že poteka preiskava o morebitni okvari zavor, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po navedbah preživelih je bil avtobus v času nesreče preobremenjen.

Gvatemalski poslanci so napovedali, da bodo razpravljali o morebitni spremembi zakonodaje za poostritev nadzora nad avtobusnimi prevozniki.

Gvatemala je glede na število prometnih nesreč peta najnevarnejša država V Latinski Ameriki, saj v tovrstnih nesrečah na leto umre 20 ljudi na 100.000 prebivalcev, še poroča AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.