Svet
14 ogledov

Avtobusu med nesrečo odtrgalo streho

Nesreča avtobusa v Keniji EPA
V nesreči avtobusa zahodno od kenijske prestolnice Nairobi je danes umrlo najmanj 41 ljudi, 27 je bilo poškodovanih, je sporočil kenijski Rdeči križ.

Po navedbah policije so trupla ležala razmetana po kraju nesreče v bližini mesta Narok. Vzrok nesreče še ni znan, vse pa kaže na to, da se je zgodila med prehitevanjem. Možno je tudi, da je bilo v vozilu več potnikov, kot je dovoljeno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Avtobus je bil na poti iz Nairobija proti mestu Homa Bay po cesti ob jezeru Ukerewe, ki je bilo nekoč znano kot Viktorijino jezero. Približno na pol poti do cilja je vozilo zapeljalo s ceste in padlo v globel, pri čemer se je večkrat prevrnilo. Pristalo je v grmičevju ob vznožju hriba, streho avtobusa pa je pri tem odtrgalo.

Nesreča se je po navedbah Rdečega križa Kenije zgodila okoli 1. ure po srednjeevropskem času. Trupla in morebitne preživele še iščejo, pri tem pa jih ovirata hribovitost in poraščenost terena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.