Svet
28072 ogledov

Avtocesta zaprta: Požar zajel tovornjake, sliši se eksplozije

1/2
24sata
Na avtocesti A3 blizu počivališča Ježevo, nedaleč od Zagreba je trčilo več vozil, ki so nato zagorela, odjeknilo je več eksplozij. Z avtoceste se vije gost dim, avtocesta je zaprta za promet.

Nesreča se je zgodila kmalu po 16. uri. Na zagrebški policijski upravi pravijo, da še nimajo informacij o nesreči ali poškodovanih, preiskava je v teku.

Po neuradnih informacijah sta bila v nesreči udeležena dva tovornjaka in dva avtomobila.

Eden od tovornjakov, ki ga je zajel ogenj, so sodi z vnetljivo tekočino. Zaradi številnih eksplozij je gašenje zelo težavno, pravijo gasilci.

„Bil sem med prvimi, ki so se približali kraju nesreče, vozil sem iz nasprotne smeri. Kolega iz prvega tovornjaka me je ustavil in zavpil, naj pokličem policijo. Poklical sem 112 in kasneje smo poskušali pomagati vozniku tretjega tovornjaka. Ležal je nezavesten, vendar nismo mogli odpreti vrat, ker so se začele eksplozije. Moral sem hitro oditi, ker sem vozil tudi cisterno, ki bi se lahko vnela, nisem hotel tvegati, upam, da so ga uspeli pravočasno spraviti ven. Vozim že vrsto let in česa takega nisem doživel, strašljivo,“ je za hrvaški portal 24sata povedal bralec, ki se je med prvimi znašel na kraju nesreče.

 | Avtor: 24sata 24sata

Komentarjev 1
  • Avatar Vermorella
    Vermorella 00:56 10.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun