Svet
1220 ogledov

Avtomobil zapeljal v množico, več mrtvih

Belgija množica avtomobil Epa
V Belgiji je danes na karnevalu avtomobil zapeljal v množico.

S tožilstva so sporočili, da je pri tem umrlo najmanj šest ljudi. V incidentu v mestu Strepy-Bracquegnies v občini La Louviere je bilo huje poškodovanih še najmanj 26 ljudi, od tega jih je 10 v življenjski nevarnosti. poročajo tuje tiskovne agencije.

Zaenkrat še ni znano, ali je avtomobil v množico zapeljal namerno. Voznik je po navedbah župana peljal naprej, vendar jim ga je uspelo ustaviti.

Moderator belgijskega radia RTL, ki je sodeloval na karnevalski prireditvi, je poročal o dramatičnih prizorih, saj je avto zapeljal prav v središče množice. "Bila sta glasba in smeh, tri sekunde kasneje pa kriki. Grozno je bilo," je povedal.

Po njegovi oceni je bilo na prireditvi okoli 150 ljudi.

Incident se je zgodil davi okoli 5. ure na karnevalu Strepy-Bracquegnies, ravno ko je skupina ljudi zapuščala športno dvorano in se začela premikati v smeri središča vasi.

Belgijski premier Alexander De Croo je sporočil, da je nad novico zgrožen. Napovedal je, da bo danes obiskal vas v spremstvu belgijskega kralja Philippeja.

Kraj Strepy-Bracquegnies z okoli 9000 prebivalci je od Bruslja oddaljen približno 40 kilometrov. Belgijska mesta in vasi v času pusta in posta gostijo številne karnevalske prireditve, med bolj poznanimi je karneval Binche.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Friderik1950 09:55 20.marec 2022.

    Karnevali so potencialno nevarni in zahtevajo posebno zaščito, ker so za 'nekatere' tudi izzivalni. Ne vem, zakaj se eni res nič ne naučijo.