Svet
29 ogledov

Avtor vodnika za pedofile aretiran

(Foto: AP) Žurnal24 main
Potem ko je največja spletna knjigarna Amazon.com po številnih protestih iz ponudbe umaknila knjigo, namenjeno pedofilom, so zdaj aretirali avtorja. Bremenijo ga razdeljevanja obscenega gradiva.

Knjigo Pedofilski vodnik po ljubezni in zadovoljstvu: kodeks vedenja ljubiteljev otrok so na Amazon.com umaknili zaradi številnih protestnih komentarjev.

Policisti ameriške zvezne države Kolorado so avtorja Phillipa R. Greavesa II aretirali po tem, ko je sam avtor policistu pod krinko na jug države poslal podpisano kopijo svoje knjige. Načelnik Sheriff Gardy Judd je še dejal, da naj bi Greavesu sodili na Floridi, a uradno tega še niso potrdili.

Avtorja spornega vodnika obtožujejo razdeljevanja obscenega gradiva, ki otroke in mladoletnike prikazuje na nesprejemliv način, udejanjenje opisane prakse pa bi otroke in mladoletnike telesno in čustveno poškodovalo. Greaves se na obtožbe še ni odzval, niti ni znano, ali je bil za njegov primer imenovan odvetnik.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Avtor knjige pojasnjuje, da je vodnik napisal, ker mediji negativno poročajo o pedofilih. Povedal je še, da sam sicer ni pedofil, je pa imel spolne odnose z odraslimi, ko je bil otrok. "Pravi pedofili ljubijo otroke in jih ne bi nikoli poškodovali ali prizadeli. Penetracija je prepovedana, poljubljanje in nežnosti pa niso problematične," pravi Greaves. V knjigi je pedofilom svetoval, kako naj se vedejo, da bi bili v družbi sprejeti, prav tako, kako naj se zaščitijo, da ne bi bili tarča policijskih preiskav.

Umik knjige novembra je ocenil kot kršenje pravice do svobode govora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.