Svet
27 ogledov

Babica preživela Titanik, vnukinja Concordio

Nasedla križarka
1/7
Reuters
Upanje, da bi na nasedli križarki še kdo preživel, je vse manjše.

Zjutraj so znova ustavili reševalno akcijo na križarki Costa Concordia, saj se je nagnila še za nekaj centimetrov in se začela potapljati. Razmere so zaradi premikanja preveč nevarne, da bi potapljači nadaljevali z delom. Ni še znano, ali se bo reševalna akcija nadaljevala. Bojijo se, da bi se ladja celo prepolovila.

Še vedno pogrešajo 23 ljudi, 11 smrti so že potrdili.

Preživetje brodolomov ima v krvi

Na dan prihajajo vedno nove zgodbe potnikov. Zelo posebna pa je zgodba Valentine Capuano: njena babica je namreč preživela brodolom Titanika 12. aprila leta 1912.

"Bilo je grozno, kot da se zgodba ponavlja, bila sem res prestrašena," je povedala 30-letnica iz Neaplja. Njena babica Maria ji je pogosto pripovedovala o grozni izkušnji. Nesreča Coste Concordie se je zgodila skoraj sto let po brodolomu Titanika, ki je bil precej bolj tragičen, saj je zahteval okoli 1500 življenj. V nesreči italijanske ladje je po zadnjih podatkih umrlo 11 ljudi, več kot 20 pa jih še vedno pogrešajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.