Svet
149 ogledov

"Babica Razparač" je morda kanibalka

Tamara Samsonova
1/3
Profimedias
Množična morilka Tamara Samsonova, ki je o svojih 11 žrtvah vodila dnevnik, je morda njihove dele tudi pojedla.

Babica Razparač, kakor so jo poimenovali mediji, je 68-letna Tamara Samsonova iz St. Petersburga, ki jo policija preiskuje zaradi suma, da je umorila in razkosala 13 ljudi. Kriminalisti se bojijo, da je nekdanja hotelska delavka nekatere dele teles žrtev tudi pojedla. Na vprašanje, ali je bila kanibalka, je policijski vir novinarjem dejal: "Ni izključeno."

Kazniva dejanja je storila v zadnjih dveh desetletjih in jih opisala tudi v svojem dnevniku, v katerem sicer piše o običajnih stvareh iz njenega vsakdana. Zapise je hranila skupaj s knjigami o črni magiji in astrologiji.

Zadnja žrtev je bila 79-letna Valentina

Tamara Samsonova  | Avtor: Profimedias Profimedias
Policija jo je prijela konec julija, potem ko je v vrečkah v St. Petersburgu našla dele teles 79-letne Valentine Ulanove. Predvidevajo, da je žrtev pred umorom uspavala in ji dele teles odrezala, medtem ko je bila še živa. Truplo Ulanove brez glave in udov so našli v bližini ribnika na ulici, kjer so pred 12 leti našli na enak način razkosano truplo moškega, v njenem stanovanju pa njegovo kreditno kartico, kar jo povezuje tudi s tem kriminalnim dejanjem.

Njen mož pogrešan od leta 2005

Policija sedaj primerja zapise v dnevniku z nerešenimi primeri umorov. Osumljena je, da je ubila tudi svojega moža, ki ga pogrešajo od leta 2005. V dnevniku je še zapis o umoru enega od njenih podnajemnikov. "Ubila sem podnajemnika Volodaya, ga z nožem v kopalnici razrezala na kose, jih položila v plastične vrečke ter odvrgala na različnih koncih okrožja Frunzensky," je zapisala v dnevniku, podrobnosti katerega policija noče razkriti v celoti, saj čaka na konec preiskave. 

Med zapisi so tudi vložki, kot so: "Slabo spala", "Pila Kavo", "Vzemi zdravila" ali "Ne jem".
"Zdi se, da se je bala, da bo v svojem življenju zamudila kaj pomembnega," je za medije povedal vir, ki je prebral zapise v dnevniku.

Zaskrbelo jo je za ugled

Ko je bila soočena z obtožbami, jo je bolj skrbelo, kaj bodo o njej poročali novinarji in da bodo njeni sosedje v St. Petersburgu izvedeli, česa je obtožena.

Potem ko ji je bil odrejen pripor, je povedala novinarjem: "Vedela sem, da boste prišli. To je velika sramota zame, vse mesto bo vedelo."

Tamara Samsonova  | Avtor: Profimedias Profimedias
Ko jo je sodnik Roman Chebotaryov pozval k obravnavi, je odvrnila: "Zadušljivo je tukaj, ali lahko grem ven?" Nato je dodala: "Na sodišče sem se pripravljala več let. Vse je bilo storjeno namerno. Z zadnjim umorom sem zaprla poglavje."

Nasmehnila se je in zaploskala

Ko jo je sodnik vprašal, kaj misli o tem, da jo zaprejo, je odgovorila: "Vi odločite, to je vaša naloga. Konec koncev, sem kriva in si zaslužim kazen." Ob napovedi, da bo ostala v priporu, se je nasmehnila in zaploskala z rokami.

Policijski vir je za medije povedal še, da je kljub priznanju umora kriminalisti ne morejo prisiliti, da bi povedala, kje je skrita glava umorjene.

Ko jo je pretekli teden zaslišala policija, je priznala zločine, vendar brez podrobnosti. V njenem stanovanju so našli žago, nož in krvave madeže v kopalnici.

Vir blizu preiskovalcev je dejal: "Je bodisi precej bolj neumna ali pa precej pametnejša, kot je videti na prvi pogled."

Komentarjev 6
  • kapibara 22:10 09.avgust 2015.

    Včasih so , uradni z zakonom dovoljeni "rezači" bilo dobro plačani.. pa brez prijateljev..

  • dragec 12:46 07.avgust 2015.

    Uh, če bi pojedla tudi plešastega

  • b3180966 07:00 07.avgust 2015.

    In kakšna razlika bi potem bila med tistim, kateri bi jo rezal in njo? PS- mogoče pa bi potem moral nekdo rezati tistega, kateri bi rezal njo???