Svet
65 ogledov

Bali stresel močan potres

Potres na Baliju.
1/3
EPA
Znano indonezijsko turistično letovišče Bali je stresel potres z magnitudo 6,2, ki je največ panike povzročil med tamkajšnjimi turisti. Najmanj 50 ljudi je bilo v potresu poškodovanih, nastala pa je tudi gmotna škoda.

Epicenter potresa je bil okoli 160 kilometrov jugozahodno od glavnega mesta otoka Bali Denpasar, je sporočil ameriški inštitut za geologijo. Štiridesetletna turistka Caroline Mercier je dejala, da je sicer vajena potresov v rodni Kaliforniji, a noben ni bil takšen kot na Baliju.

"Začel se je pri mojih nogah in se selil mimo mojega srca in glave – postalo mi je slabo. Moja prva reakcija je bila, da sem takoj zapustila hišo. Zelo sem bila zmedena, ko se je začela tresti streha," je dejala za Reuters.

Po potresu so na otoku evakuirali številne hotele in zasebne sobe, saj so se ti tresli več sekund. "Zabavna stvar je bila, da turisti, ki so sedeli v sprejemni dvorani hotela, potresa niso čutili. Ven so začeli teči šele, ko so zaslišali krike 'Potres je!' od hotelskih gostov, ki so po stopnišču tekli ven iz hotela," je dejal eden izmed hotelskih delavcev.

Vodja meteorološke agencije na Baliju Endro Tjahjono je povedal, da potres ni povzročil cunamijev. Na stenah njegove pisarne je potres povzročil nekaj razpok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.