Svet
17 ogledov

Bančnika so ujeli s prsti v marmeladi

Sarajevo Shutterstock
Deset let zapora grozi Sarajevčanu, ki naj bi svojo službo v centralni banki izkoristil za nezakoniti zaslužek.

Policija v Sarajevu je aretirala 39-letnega uslužbenca Centralne banke Bosne in Hercegovine (BiH), ki so ga zalotili med domnevnim ponarejanjem denarja. Bančnega uslužbenca naj bi tamkajšnja policija in tožilstvo že nekaj časa preiskovali, ga tajno opazovali, sledili in prisluškovali. Aretirali so ga v službeni pisarni, kjer so nato izvedli podrobno hišno preiskavo. "Prijet je bil med samim kaznivim dejanjem oziroma na kraju dejanja," dodajajo na policiji. Grozi mu do deset let zapora.

Predali so ga preiskovalcem bosanskega FBI

Sarajevska policija je moškega takoj po prijetju predala preiskovalcem Državne agencije za preiskave in zaščito (Sipa), ki so proti njemu že vložili kazensko ovadbo zaradi zlorabe položaja in poneverb.

"Osumljen je, da si je kot uslužbenec Centralne banke BiH nezakonito prisvojil več sto tisoč bosanskih konvertibilnih mark," poudarjajo na Sipi. 39-letnika so že predali tožilstvu BiH, kjer pravkar opravljajo z njim zaslišanje.

Preiskovalci Sipe bodo opravili še nekaj hišnih preiskav, tako na banki kot tudi na domačem naslovu osumljenega in še nekaterih oseb, ki bi mu lahko pomagale pri domnevnem ponarejanju denarju. "Pričakujemo, da bo sodišče že v kratkem izdalo odredbe za izvedbo teh preiskav," dodajajo na Sipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.