Svet
10 ogledov

Bandića hočejo vreči z referendumom

(Foto: Drago Sopta/Cropix) Žurnal24 main
Besni prebivalci Varšavske ulice v Zagrebu želijo z referendumom župana Milana Bandića odstraniti z oblasti.

"Za referendum o Bandićevi zamenjavi potrebujemo okoli 73 tisoč vaših glasov,“ je zbrane protestnike nagovoril eden od organizatorjev shoda Tomislav Tomašević, piše index.hr. Na protestnem shodu proti gradnji podzemne garaže pod Varšavsko ulico se je zbralo okoli tisoč ljudi, ki so s številnimi transparenti izražali svoje nasprotovanje županovi politiki.

"Bandić je kriv za ta kaos! Prebivalci so že pred meseci zahtevali njegov odstop, pa se ni zginil. Danes bomo začeli postopek, s katerim bomo skupščino zaprosili, da se začne postopek za referendum o Bandićevem odstopu,“ je dejal Tomašević in pozval vse prisotne, naj se podpišejo na velik transparent, ki so ga nato odnesli na mestno skupščino.

Tam so jih že čakali policisti, protestniki pa so transparent s podpisi postavili pred vrata in prebrali svoje zahteve. Kaj se bo zgodilo zdaj je odvisno od jutrišnje seje mestne skupščine.

Dobrih tisoč protestnikov je s sobotno akcijo želelo pokazati, da okoljsko ministrstvo tolerira gradnjo trgovskega centra tik pred stanovanjskimi bloki v središču Zagreba. Protesti proti zasebnemu projektu podjetnika Tomislava Hrovatinčiča trajajo že več mesecev. Podjetnik naj za sporni projekt ne bi imel vseh potrebnih dovoljenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.