Svet
5 ogledov

Bangladeš blokiral Facebook

V Daki se je zbralo več sto muslimanov, ki so protestirali proti sporni strani n Žurnal24 main
Oblasti v Bangladešu so cenzurirale spletno stran Facebooka, potem ko so se na njej pojavili pozivi naj ljudje začnejo risati slike muslimanskega preroka Mohameda. V Daki množični protesti.

Po besedah telekomunikacijskega nadzornika Zije Ahmeda, so se za začasno prepoved dostopa do Facebooka v večinsko muslimanskem Bangladešu odločili, ker so bile na strani objavljene karikature preroka Mohameda, ki bi lahko ranile čustva prebivalcev.

Vlada je lokalnim ponudnikom tako naložila, naj preprečijo dostop do strani, dokler sporne vsebine ne bodo umaknjene. Te pa so že v petek sprožile množične proteste prebivalcev v Daki, glavnem mestu Bangladeša, kjer so med drugim zažgali tudi švedsko zastavo.

Onemogočen dostop do strani, pa je razočaral nekatere, ki menijo, da bi vlada morala blokirati zgolj sporno stran na Facebooku in ne celotne strani. Bangladeš je sicer druga jugovzhodna azijska država, po Pakistanu, ki je onemogočila dostop do Facebooka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.