Svet
16 ogledov

Bangladeš: v nesreči umrlo najmanj 112 ljudi

Bangladeš se sicer pogosto srečuje s tovrstnimi nesrečami, za katere je najpogos AFP
V nesreči trajekta v Bangladešu je po zadnjih podatkih umrlo vsaj 112 ljudi, več deset jih še pogrešajo. Dvonadstropni trajekt z 200 potniki, ki je v torek trčil v tovorni čoln z nafto in nato potonil, so reševalci že privlekli do obrežja.

Dve reševalni ladji sta trajekt prevlekli do obrežja, kar je potapljačem omogočilo, da so preiskali ladijski krov, kjer so bili ujeti številni potniki. Našli so še 46 trupel, tako da se je število smrtnih žrtev povzpelo na 112. Nabito polni trajekt Shariatpur 1 je sicer potonil v torek zjutraj med prečkanjem reke Meghn približno 40 kilometrov jugovzhodno od bangladeške prestolnice Dake.

Potem ko so reševalci že preiskali krov ponesrečene ladje, so reševalci nadaljevali iskanje pogrešanih v strugi reke. "Reševalna akcija se bo nadaljevala, dokler ne najdemo vseh pogrešanih potnikov," je povedal predstavnik tamkajšnjih oblasti Azizul Alam, ki nadzoruje operacijo.

Po navedbah prič naj bi takoj po nesreči na obrežje priplavalo okoli 40 potnikov, okoli 35 pa so jih potegnili na kopno, je dejal vodja tamkajšnje policije Mohammad Shahabuddin Khan.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.