Svet
19 ogledov

Banka Goldman Sachs investirala v porno stran

Goldman Sachs. EPA
Ena od največjih svetovnih investicijskih bank, Goldman Sachs, je s 16-odstotnim deležem solastnik največje internetne strani, Backpage.com, ki je povezana s prostitucijo in trgovino z mladoletnicami, pogosto prisiljenimi v prostitucijo v ZDA. Šokantno odkritje je rezultat uglednega novinarja New York Timesa, Nicholasa D. Kristofa.

Ko je prejšnji teden začel s preiskovanjem v zvezi s tem, je Kristof naletel na paničen odziv v Golden Sachsu, saj so v tem mednarodnem uglednem podjetju začeli proces prodaje delnic, ki jih imajo v Backapge.com, poroča Jutarnji list. Potem so poklicali New York Times in jih obvestili, da so uspeli podpisati dogovor o prodaji svojega deleža delnic.


"Podjetje ni imelo vpliva pri oblikovanju vsebine teh spletnih strani," je trdila predstavnica Goldman Sachsa, Andrea Raphael. Kristof njihove trditve zavrača, pravi, da je banka zadnja štiri leta imela predstavnika v nadzornem odboru strani Backpage.com.

S seks oglasi zaslužijo okoli tri milijone evrov

Backpage.com ima veliko vlogo v najstniški prostituciji. Poleg tega ima po podatkih trgovinske organizacije AIM Group na trgu v ZDA okoli 70 odstotkov oglasov s prostitucijo, ki jim prinesejo približno tri milijone evrov na mesec.

Celoten primer in vpletenost Goldman Sachsa v lastništvo Backpagea preiskuje newyorška policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.