Svet
17 ogledov

Barack Obama je Američan

Rojstni list Baracka Obame. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Barack Obama se je rodil 4. avgusta 1961 v porodnišnici Kapiolani na Havajih. Rojstni list so danes pokazali tudi v Beli hiši.

Da bi zaprli usta vsem skeptikom, ki mislijo, da Barack Obama ni ameriški državljan, so v Beli hiši pokazali daljši izsek iz rojstnega lista, v katerem je zapisano, da se je aktualni predsednik rodil na Havajih, in sicer 4. avgusta 1961 v porodnišnici Kapiolani. Fotokopijo dokumenta je s Havajev prinesel njegov odvetnik.

Obami se provokacije glede rojstnega lista ne zdijo ravno dobre za državo. "Predsednik meni, da zamegljevanje okoli kraja njegovega rojstva ni bilo dobro za državo. Morda je bila to dobra politika in dober televizijski program, vendar je bilo to slabo za Američane, saj jih je odvrnilo od številnih sprememb, s katerimi se sooča država," je za Reuters povedal tiskovni predstavnik Bele hiše Dan Pfeiffer.

Zaradi napadanja Trumpa pokazal rojstni list
Njegov največji "napadalec" je poslovnež in milijarder Donald Trump, ki se pripravlja, da bi na strani republikancev kandidiral na ameriških predsedniških volitvah prihodnje leto.

Naklonjenost skrajnih desničarjev si med drugim kupuje tudi s kontroverznimi izjavami na račun predsednika ZDA Baracka Obame, od katerega je zahteval, da z rojstnim listom dokaže, ali je res državljan ZDA. 

Danes je na njegovo željo Obama javnosti pokazal daljšo obliko rojstnega lista. Trump je po njegovi objavi izrazil zadovoljstvo. Dodal je, da se o tem ne bi več pogovarjal, ampak bi raje govoril o visokih cenah nafte. Trump ima sicer še več asov v rokavu. Pred dnevi je tako sprožil novo teorijo zarote in sprašuje, zakaj je bil Obama sprejet na univerzi Harvard in Columbia, s čimer namiguje, da ni bil dovolj nadarjen oziroma pameten za kaj takega, ampak je v ozadju nekaj drugega. Vmes pa Trumpova slava ob pomoči ameriških medijev še naprej raste.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.