Svet
16 ogledov

Barikade ubranilo več sto Srbov

Kfor je neuspešno skušal odstraniti barikade.
1/3
Reuters
Kfor je ponoči ponovno skušal odstraniti barikade na cestah do mejnih prehodih na severu Kosova, a mu je to preprečila množica več sto Srbov.

Pripadniki Kforja so najprej poskušali odstraniti barikade v kraju Dudin krš, nato pa še v vaseh Jagnjenica in Zupče. Kljub napeti situaciji do uporabe sile ali izbruha nasilja ni prišlo.

Na barikadah sta bila tudi predsednika občin Zvečan in Kosovska Mitrovica, Dragiša Milović in Krstimir Pantić. Prvi je pohvalil prebivalce zaradi mirnega odziva, drugi pa je napovedal, da danes pričakuje razgovor s poveljstvom Kforja, s katerim bi umirili napetosti.

Protestirajo prodi kosovskim carinikom

Kosovski Srbi z barikadami že več tednov blokirajo ceste, ki vodijo do mejnih prehodov, in vztrajno zavračajo njihovo odstranitev. S tem protestirajo proti navzočnosti kosovskih carinikov na mejnih prehodih Jarinje in Brnjak, čeprav dejansko delo na obeh prehodih opravljajo pripadniki Eulexa.

Kfor vztraja, da je umik barikad nujen, da bi sile lahko zagotovile oskrbo svojih vojakov s hrano in potrebščinami, prebivalcem in pripadnikom Kforja ter misije EU Eulex na območju pa zagotovile nemoteno gibanje.

Komentarjev 16
  • privat 16:52 26.oktober 2011.

    ona ma vagino...tam je tko al tko lepo

  • gec 16:52 23.oktober 2011.

    REVEŽ BOLNI TEBE JE TREBA ODSTRANIT IZ CIVILIZACIJE.

  • gec 16:51 23.oktober 2011.

    PRIVAT ,TEBI JE RES MORAL ŠIPTAR ŽENI PIZDO STRGAT,DA JIH TOK BRANIŠ,ALI PA SI BIL SAM ŽRTEV NJIHOVEGA KURCA...